QUINOA-KIP-SALADE

Hai lieve lezers,

Dit keer ga ik jullie wat vertellen over mijn favoriete salade die ik graag maak. Het leuke er van is dat het binnen 15 à 20 minuten op tafel staat!

Vooral in de zomer vind ik dit een heerlijk recept. Wanneer het warm is heb ik meestal geen zin in een warme maaltijd, begin nu al te zweten als ik er aan denk. Op een warme zomerdag kies ik dus voor een frisse salade, maar niet alleen dan.. Ook als ik snel moet, maar toch wat gezonds binnen wil krijgen, maak ik dit. Om extra eiwitten binnen te krijgen doe ik er een gekookt ei bij. Mmmm, heb er nu al weer zin in.

Doe je aan een vet arm dieet? Kies er dan voor om de feta kaas te laten en de quinoa te vervangen door witte rijst.

Ik zal jullie vertellen hoe ik dit maak en wat je nodig hebt.

Benodigdheden

  • Kip kruiden
  • Knoflook
  • Kokosolie of olijfolie
  • Sla (naar eigen keuze)
  • Komkommer
  • Cherrytomaatjes
  • Kipfilet (150 gram)
  • Quinoa (50 gram)
  • Feta-kaas (apetina kaasblokjes in pot)

Ik snijd de kipfilet in kleine stukjes, daarna kruid ik deze met de kip kruiden. Ik doe kokosolie in de pan en fruit een teentje knoflook mee. Hierna doe ik de stukjes kip in de pan en bak ze kort. Kipstukjes zijn erg snel klaar. Je hebt maar 3 à 4 minuten nodig om ze gaar te bakken. Bak ze aan twee kanten.

Ook maak ik de quinoa klaar, volg de instructies op de verpakking. Ik gebruik 50 gram op 100 ml water. Dit breng ik aan de kook en wacht tot al het water weg is.

Intussen snijd ik de sla fijn. Hierna maak ik schijfjes van komkommer en partjes van cherrytomaatjes. Ik deel ze door vieren.

Nu de salade klaar is doe ik deze in een kom en doe er een eetlepel feta kaas door heen. Hier zit ook een klein beetje olie bij, waardoor ik persoonlijk de salade lekkerder vind. Je kan ook kiezen voor een heel stukje feta kaas en dit in kleine stukjes snijden. Hier zit geen olie bij en is dus weer een stukje gezonder.

Als het goed is de kip gaar, het water intussen opgenomen door de quinoa en kun je de pan van het vuur halen. Doe de kip en quinoa door elkaar, zo krijgt de quinoa ook de smaak van de kruiden, dit vind ik persoonlijk erg lekker. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit niet te doen, smaak is erg persoonlijk.

Doe de kip met quinoa in een schaaltje of een bord en doe de salade er over heen. Et voila, je hebt een heerlijke gezonde salade op tafel gezet.

Bon Appétit!!

Liefs,

S U U S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s