BANANA CHOCOLATE SMOOTHIE BOWL 

Haii lieve lezers,

Alle bananalovers opgelet! Vandaag heb ik twee onwijs lekkere receptjes op tafel gezet.

Het eerste recept wat ik heb gemaakt ben ik door een vriendin van mij in getagd via instagram. Zij weet dat ik dol ben op bananen en chocola. Toen ik dat zag wilde ik het meteen uit gaan proberen. Het leuke van alles is, omdat ze weet dat ik er zo dol op ben zij zelfs een banaan voor mij mee neemt na een workout of een heerlijke boswandeling! So sweeeet! < 3 

Ja, chocola is ook iets wat zeker niet in mijn dagelijkse eetroutine ontbreek. Ik ben er zo dol op dat ik het eigenlijk standaard toe voeg aan mijn ontbijt. Maaarr, dan wel pure chocola, boven de 70%, of kies raw cacao.

Ik ben verliefd geworden op de chocolade van hands of my chocolate! Ze hebben super lekkere en verschillende chocola, maar juist om in het gezonde eetpatroon te blijven kies ik voor de seriously dark met maarliefst 85% cacao. Dat is echt super veel en goed voor je, mits je er niet te veel van eet natuurlijk.

Volg Hands Of My Chocolate op instagram om het water in je mond te laten staan! 

_____________________________________________

BANANA CHOCOLATE SMOOTHIE BOWL


Benodigdheden: 

 • Twee bananen
 • Raw cacao
 • Melk
 • één stukje pure chocola
 • Theelepel kokosolie
 • Keukenmachine (blender incombinatie met staafmixer werkt ook)

Dit recept heeft een klein beetje voor werk nodig. De bananen moeten namelijk ingevroren worden. Dit kun je bijvoorbeeld een dag van te voren doen. Snijd de bananen in drie stukken, doe ze in een bakje en zet ze in de vriezer.

Wanneer de bananen bevroren zijn, haal je ze uit de vriezer. Doe de bananen in een keuken machine, doe er een scheutje melk bij en een theelepel cacao bij. Je kan er ook nog wat fijn gehakte pure chocolade door heen doen, ook erg lekker! Blend het tot een smeuïg geheel. Doe intussen een theelepel kokosolie met een stukje chocolade in een kommetje en doe dit 50 sec in de magnetron, totdat het gesmolten is dus.

(Zelf heb ik geen keukenmachine maar ik heb de bevroren bananen eerst in de blender gedaan, dan krijg je allemaal kleine harde stukjes banaan. Deze heb ik vervolgens met een staafmixer tot een smeuïg geheel gekregen. Je moet creatief zijn als je iets wil)

Doe het geheel in een kommetje en giet er een beetje chocoladesaus over heen. TADAAAA, nu heb je een heerlijke banana-chocolate-smoothie bowl op tafel gezet. Makkelijk he?

_____________________________________________

BANANA CHOCOLATE SMOOTHIE MET OATS

Van het vorige recept had ik nog een beetje over. Hierop heb ik een variatie bedacht. Ik eet elke dag een kommetje havermout pap en dit is iets wat ik erg lekker vind. Daarom leek het mij erg lekker om dit te combineren! Wanneer je dit de smoothie oat alleen wil maken zou ik de proporties zeker door vieren delen.

Benodigdheden:

 • Halve banaan
 • Theelepel raw cacao
 • 30 gram havermout
 • 200 ml melk of water
 • Dark chocolate voor de garnering

Allereerst heb ik de havermout aan de kook gebracht. Dit doe ik in een pannetje zodat ik het proces goed in de gaten kan houden en het niet overkookt. Dit gebeurde mij te vaak in de magnetron. Als de havermout klaar is laat je deze even afkoelen.

Wanneer de havermout afgekoeld is, pak je met een lepel de banana smoothie en doe je dit rondom in het kommetje, omdat het een dikke smeuïge substantie is blijft dit even zitten. Nu kun je de havermout er in scheppen.

Et voila! Ook dit lekkere ontbijtje/lunch/snack heb je binnen een paar tellen klaar!

Mmmmm, als ik er nu steeds naar kijk krijg ik alweer trek.

Let me know wat jullie er van vonden!
Veel liefs,

S U U S 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s